Întărirea opțiunilor, Momentul deciziei: opţiunile dificile ale NATO

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania - Registre Nationale Notariale

Şi este corect să fie aşa.

  1. Portofele bitcoin moarte
  2. Momentul deciziei: opţiunile dificile ale NATO
  3. Inserarea sau ștergerea rândurilor și coloanelor - Excel
  4. Что ж, попробуйте! - Он начал нажимать кнопки мобильника.

Capacitatea NATO de a genera o strategie coerentă, de a împărţi responsabilităţile la nivelul aliaţilor şi de întărirea opțiunilor asigura sprijinul intern pentru această întărirea opțiunilor este vitală pentru posibilitatea Alianţei de a întări securitatea şi stabilitatea în Afganistan — un scop care va servi ca un adevărat test al turnesolului în privinţa funcţionalităţii NATO. În cazul tuturor celor trei aspecte, membrii NATO ar trebui să fi călăuziţi de realism şi luciditate.

Cu Rusia, NATO trebuie să caute să evite continuarea competiţiei jocului de sumă nulă şi să realizeze o viziune practică pentru o cooperare programatică.

întărirea opțiunilor

În planul procesului decizional, NATO trebuie să realizeze faptul că sporirea numărului membrilor săi face şi mai dificilă folosirea consensului, necesitând o abordare mai flexibilă în privinţa guvernării. Iar în cazul aspiraţiilor sale globale, NATO trebuie să înăbuşe în faţă astfel de ambiţii, realizând că eforturile depuse pentru a transforma organizaţia într-o alianţă globală a democraţiilor poartă sămânţa desfiinţării şi nu a reînnoirii sale.

Indiferent de meritele întărirea opțiunilor Alianţei — care sunt numeroase — lărgirea acesteia s-a produs, fără îndoială, în detrimentul relaţiilor NATO cu Rusia.

întărirea opțiunilor

Întărirea opțiunilor mod cert, ruşii înşişi poartă principala responsabilitate pentru recentul recul al democraţiei şi excesele lor în domeniul politicii externe — războiul din Georgia fiind cel mai notabil dintre acestea. Dar întărirea opțiunilor în rândul liderilor şi al opiniei publice din Întărirea opțiunilor, potrivit căreia extinderea NATO spre est afectează interesele de securitate şi prestigiul Moscovei, nu a făcut decât să înrăutăţească lucrurile.

Ţinând cont de acest lucru, NATO pare pregătit să amâne pentru moment concretizarea angajamentului agreat la Summit-ul de la Bucureşti de anul trecut în privinţa aderării Georgiei şi a Ucrainei.

întărirea opțiunilor

Ieşirea din această situaţie dificilă presupune găsirea unei formule care să încurajeze Moscova să devină un acţionar în securitatea Europei, făcând din Rusia mai curând un participant la evoluţia NATO, decât un obiect al acesteia. Războiul Rece s-a încheiat în urmă întărirea opțiunilor două decenii. S-ar putea foarte bine ca Moscova să decline oferta, pentru a se îndepărta şi mai mult de Occident.

întărirea opțiunilor

Dar, cel puţin, în acest întărirea opțiunilor, NATO a făcut tot ce se putea pentru a evita acest deznodământ. Cu Rusia, NATO trebuie să caute să evite continuarea competiţiei jocului de sumă nulă În acest moment, scopul imediat nu este acela de a găsi formula exactă pentru asigurarea legăturii cu Moscova, ci de a începe un dialog strategic, care să demonstreze ne-echivoc faptul că membrii NATO doresc în mod sincer să ancoreze Rusia la comunitatea euro-atlantică.

Acest dialog trebuie dublat de o cooperare strategică concretă în privinţa unor aspecte precum apărarea anti-rachetă, accesul în Afganistan şi diplomaţia pentru Iran. Extinderea permanentă întărirea opțiunilor, de asemenea, în atenţie nevoia de a reforma procesul decizional într-o alianţă de 26 de membri, al căror număr creşte. Pe măsură ce numărul membrilor şi diversitatea Alianţei cresc, aplicarea în continuare exclusiv a regulii consensului s-ar putea foarte bine dovedi întărirea opțiunilor mai bună reţetă pentru paralizie.

Cautare pe site

Peisajul strategic modificat în care operează NATO — unul a cărui complexitate a diminuat solidaritatea manifestată la nivelul Alianţei în timpul Războiului Rece — sporeşte nevoia de reforme. Dezacordurile acute apărute în privinţa Afganistanului, urgenţei aderării Georgiei şi relaţiilor NATO-Rusia creează divergenţe care nu vor dispărea curând.

Acestea reprezintă mai curând efecte secundare ale divergenţelor la nivelul intereselor şi al percepţiei în privinţa ameninţărilor, care au însoţit adaptarea NATO la lumea epocii post-Război Rece. Întrebarea cheie la care trebuie să răspundă Alianţa nu este dacă astfel de divergenţe pot fi depăşite, ci dacă acestea pot fi tolerate. Indiferent dacă ne place sau nu, NATO întărirea opțiunilor măreşte şi devine mai greu de gestionat, iar consensul este mai greu de realizat.

Astfel de divergenţe la nivelul percepţiei în rândul statelor membre ar putea cu greu să elimine fracţionarea NATO, iar acest lucru înseamnă că Alianţa trebuie să-şi întărirea opțiunilor în mod corespunzător procesul decizional.

Este puţin probabil că membrii vor renunţa la regula consensului în privinţa aspectelor legate de război şi pace.

Aveți nevoie de ajutor suplimentar?

Totuşi, este timpul ca Alianţa să adopte o abordare întărirea opțiunilor flexibilă în privinţa procesului decizional referitor la întărirea opțiunilor aspecte. NATO ar trebui, de asemenea, să analizeze diferite forme întărirea opțiunilor să permită opţiunea de exceptare, pentru a se asigura că intransigenţa unor membri faţă de anumite aspecte nu va împiedica acţiunile concrete.

În fine, membrii ar trebui să dea dovadă de înţelepciune când încep să adreseze apelul — în primul rând prin vocile americanilor — de a extinde contactele NATO dincolo de Europa şi de a transforma NATO într-o alianţă globală a democraţiilor. Propunerea ca NATO să acţioneze la nivel global nu, deoarece aceasta trebuie respinsă fără ezitare.

DoctorPedia: Copilul NU vorbeste. Cand mergem la logoped?

NATO este foarte implicat în Afganistan. Într-adevăr, capacitatea sa de a obţine succesul este încă sub semnul întrebării. Având în vedere misiunea din Afganistan, care afectează atât de mult resursele şi coeziunea NATO, este greu de imaginat că Alianţa este pregătită să-şi asume angajamente suplimentare la mari distanţe.

NATO ar trebui să încerce, prin toate mijloacele, să creeze parteneriate strategice cu ţările şi grupările regionale dornice să contribuie la cauza comună.

Consultați și

Ajutorul statelor ne-membre în Afganistan este mai mult decât binevenit. Dar a face din NATO instituţia aleasă pentru abordarea conflictelor din întreaga lume este prea mult.

întărirea opțiunilor

NATO aniversează împlinirea a 60 de ani într-o perioadă caracterizată de provocări şi mari eforturi pentru Alianţă NATO mai are multe lucruri de dus la bun sfârşit în Balcani, Caucaz şi estul îndepărtat câștiguri instantanee pe internet cu retragere de bani Europei, precum şi în Afganistan.

Alianţa ar face întărirea opțiunilor bine să se concentreze asupra întărirea opțiunilor acestor sarcini, înainte de a se pregăti întărirea opțiunilor noi misiuni în Kaşmir şi fâşia Gaza.

Inserarea sau ștergerea rândurilor și coloanelor

Mai mult chiar, aderarea unor ţări ca Japonia, Australia şi Israelul întărirea opțiunilor numai că s-ar dovedi contestabilă pentru Alianţă, ci ar împovăra NATO cu angajamente care ar rămâne, probabil, neonorate.

Alianţa îşi dezvoltă deja relaţiile în regiunea mediteraneană.

întărirea opțiunilor

Dar prudenţa cere ca NATO să-i ajute, în primul rând, pe alţii ca aceştia să se ajute singuri — oferind asistenţă şi instruire, servind drept un model instituţional, intrând ocazional în relaţii de parteneriat cu unele state în misiuni limitate — pentru a crea, pe întreg globul, organizaţii de securitate care pot să se bucure, în regiunile lor, de acelaşi succes de care s-a bucurat Alianţa în Europa. NATO aniversează împlinirea a 60 de ani într-o perioadă caracterizată de provocări şi mari eforturi pentru Întărirea opțiunilor.

Pe fundalul misiunii din Afganistan, NATO ar trebui să dea dovadă de înţelepciunea de a-şi consolida realizările prin deschiderea sa către Rusia, de a-şi actualiza procesul său decizional pentru ca acesta să reflecte numărul mai mare de aliaţi şi de a recunoaşte limitele propriului său succes.

Mai puțin Inserarea și ștergerea rândurilor și coloanelor pentru a organiza foaia de lucru mai bine.

Charles A.

Asevedeași