Piata derivatelor, Ce sunt Instrumentele derivate (Derivatives) | Financial Market

piata derivatelor

Instrumente financiare derivate

Au aparut pe piata tranzactiilor financiare din motive speculative si din dorinta operatorilor economici de a acoperi riscurile comerciale sau financiare ale operatiunilor lor. Cresterea volumului pietei internationale si a instrumentelor derivate a dat nastere la o permanenta diversificare atat de noi instrumente cat si de active.

Gusev și opțiuni recenzii ale semnalelor binare

In prezent instrumentele derivate se practica pe o gama variata de active cum ar fi: valute, rate ale dobanzii, contracte privind marfuri fungibile metale pretioase, metale industriale, hidrocarburi, bunuri agricole, etcindici bursieri, actiuni, obligatiuni si chiar si alte instrumente derivate.

Principalele instrumente derivate sunt: contractele futures, optiunile, contractele swap si forward. Contractul futures Este un contract financiar prin care cumparatorul este obligat sa achizitioneze un activ iar vanzatorul sa il vanda la piata derivatelor pret si la o data viitoare stabilite in prealabil.

Deşi România zilelor noastre este prezentată mai mereu ca un hub tehnologic de către presă, iar majoritatea românilor sunt mândri deţinători ai unui computer personal, la care am putea să mai adăugăm cel puţin un smartphone sau o tabletă, atunci când vine vorba despre tendinţele din piata derivatelor financiar internaţional, lucrurile nu sunt, în prezent, foarte diferite ca acum 10, 15 sau 20 de ani. Vedem că România este, în anulţara din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel de educaţie financiară. Noţiuni gen fintech, blockchain registru public al tuturor tranzacţiilor cu Bitcoin ce au fost realizate vreodatărobo-advisors serviciu on-line de consultanţă financiară, ce funcţioneză automat, pe bază de algoritmi, fără intervenţie umanăHFT High Frequency Trading - platfome automate de tranzacţionare ce utilizează computere puternice pentru a efectua un număr mare de tranzacţii la viteze foarte mariETF Exchange-Traded Fund - fond tranzacţionat public, ce urmăreşte oscilaţiile preţurilor unui coş de activeprobabil că sună straniu pentru majoritatea conaţionalilor noştri şi sunt convins că o mare piata derivatelor dintre cei care activează chiar în domeniul financiar au dificultăţi în a se păstra la curent cu evoluţiile tehnologice din acest domeniu.

Prin incheierea unui astfel de contract cumparatorul isi da acordul sa intre in posesia produsului realizat ulterior. Astfel de operatiuni sunt efectuate de banci si companii, cu scop speculativ sau pentru a diminua riscurile legate de fluctuatiile pretului activului suport.

cum să câștig o grămadă de bani în pisica mea opțiuni astăzi exemplu

De regula si publicul are acces la tranzactionarea de astfel de contacte prin intermediul burselor specializate, mobilul acestuia fiind in general unul speculativ. Unele contracte au optiunea de livrare fizica a bunului, in timp ce altele sunt decontate in numerar.

24.06.2020 - Investiții la bursă. Tot ce trebuie să stii indicele S\u0026P 500, ETF-uri și diversificare

Optiunile financiare Reprezinta contracte derivate prin care cumparatorul are dreptul, dar nu si obligatia sa isi exercite optiunea de vanzare sau cumparare a activului suport pe o perioada prestabilita. Exista 2 tipuri de optiuni: Call, care presupune dreptul piata derivatelor nu si obligatia de a cumpara activului suport la un pret prestabilit, si Put, care presupune dreptul dar nu piata derivatelor de a vinde activul suport la un pret prestabilit. Spre diferenta de cumparatori, vanzatorii de optiuni Call si Put au obligatia de a oferi cumparatorulilor activul suport, piata derivatelor conditiile agreate, in cazul in care acesta din urma il solicita.

  • Cum să nu tranzacționați excesiv un comerciant
  • Instrumente derivate - Tradeville
  • ​Instrumente Financiare Care Pot fi Tranzacționate [Ghid Complet]

Contractul forward Este un contract nestandardizat prin care partile contractante sunt obligate sa vanda, respectiv sa cumpere activul suport un instrument financiar, marfuri, valuta, etc la o anumita data si la un anumit pret convenite in momentul initierii contractului. Spre deosebire de un contract future care este standardizat si care poate fi usor tranzactionat pe o piata secundara, contractele forward piata derivatelor sunt usor de transferat.

teoria opțiunilor concepte de bază bonus de tranzacționare a opțiunilor

Swap Contract incheiat intre doua parti prin care contractantii se obliga la un schimb de plati. Printr-un acord swap se stabilesc datele exacte la care vor avea loc aceste fluxuri de bani si modalitatea de calcul. Contractul cel mai frecvent intalnit este contractul prin care una dintre parti accepta plata unei dobanzi fixe in schimbul unei rate ajustabile oferite de alta parta contractanta. Conturi Demo Gratuite.

Asevedeași